Jornada [ED]BUILDING | Famílies i Mestres, entendre’ns per educar (data a concretar)

Cada cop resulta més necessària la implicació de l’AFA o l’AMPA als centres educatius. Tant és així que famílies i mestres formem una única comunitat educativa i hauríem d’anar de la mà en benefici dels infants. Però, sovint, la primera dificultat es troba dins la mateixa associació: Què cal fer per a construir un AMPA més eficaç, participativa i motivada?

Conscients d’aquesta necessitat, hem reunit un equip format per:

Membres d’associacions de mares i pares amb casos d’èxit en les seves escoles.
Docents que han dedicat anys a fer una diagnosi d’aquesta problemàtica i a aportar solucions pràctiques i fàcilment implementables.

I junts hem dissenyat una jornada adreçada a famílies i mestres amb dos objectius molt específics:

1.- Donar eines a les AMPAs per fomentar la participació i la implicació de les famílies, i aconseguir que creguin en els projectes de l’associació i en que val la pena involucrar-s’hi.

2.- Crear ponts entre famílies i mestres, millorant la confiança i la comunicació entre els dos col·lectius en pro d’una comunitat cohesionada que treballa en benefici dels infants.

Jornada oberta a tothom.

Preu segons nombre d’assistents (veure apartat Informació).

Formadors: Oriol Castellví i Estruch, Juanjo Fernández Sola i Anna Ramis Assens.

Us esperem, a més a més, en un magnífic entorn natural a només 20min de Barcelona!

Escola Catalunya- Camí de Sant Cugat al Papiol, 140 – Sant Cugat del Vallès (Mira-Sol)
Data a concretar de 09.45 a 14.15h

PROGRAMA

9:45h – Benvinguda

10:00h – Presentació de la Jornada (Sala d’actes).

10:05h – Conferència en clau d’humor ‘Com educar sense parar bojos!’ Per començar la jornada amb un somriure i ben motivats! Per Oriol Castellví, Pare, mestre i formador de mestres i famílies. Especialista en lideratge i competències socials. Diplomat en Magisteri. Acreditat Directiu Professional Docent per la Generalitat de Catalunya. Director de l’Escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès. Col·laborador a mitjans de ràdio i premsa escrita. (Sala d’actes).

10:30h a 12:00h – TALLER ‘Fem AMPA Activa, Motivadora, Participativa… i Alegre!’ Formador: Juanjo Fernández Sola – Pare i professor de matèries molt diverses durant 18 anys. Llicenciat en Filosofia i Lletres, les seves vocacions són ensenyar i escriure. En l’actualitat és consultor pedagògic , conferenciant i coordinador de cursos i d’activitats de formació per a docents i famílies. Les seves últimes obres són Com Ajudar els Fills a Estudiar i fer els deures del col·le i 30 Manaments per Tractar amb Adolescents.

Quantes famílies s’impliquen de debò en l’activitat de l’AMPA? I quantes se’n beneficien? Amb aquest taller sabrem què cal fer per a construir un AMPA més eficaç i participativa. Facilitarem estratègies per a reactivar l’AMPA, millorar-la, i/o fer una diagnosi d’alguna problemàtica instal·lada i posar-hi solucions reals, i aprendrem recursos per tenir les famílies més motivades.

12:00h a 12:30h – d e s c a n s c a f è

12:30h a 14:00h – TALLER ‘Una bona relació Famílies i Mestres, clau per a l’educació dels infants’. Formadora: Anna Ramis Assens – mare, mestra i pedagoga. Com a mare ha educat dos fills i ha estat en contacte amb altres pares en grups de reflexió, en formacions, etc. Com a mestra ha organitzat reunions de pares, ha fet entrevistes… I com a pedagoga ha assessorat centres, s’ha dedicat a formar mestres, professors i directius, ha impulsat i col•laborat en diversos programes de relació/formació pares/escola . Actualment és professora a la Facultat de Ciències de l’Educació de la URL i assessora de famílies i centres educatius. Autora del llibre Famílies i Mestres, entendre’ns per educar

En aquest taller analitzarem el context de relació família-escola i farem propostes de millora a l’abast de tothom. L’objectiu és construir i consolidar vincles entre pares/mares i docents basats en la confiança i procurar la millor educació per a les criatures.

14:00h a 14:15h – MOODBOARD

Tauler d’Inspiracions en forma de dinàmica per a tots i totes a càrrec de Juanjo Fernández i Anna Ramis, i exposició dels llibres dels formadors de la jornada.

Comiat i gràcies!

PREU: – 14€ per persona
– 98€ per escola (grup de màxim 8 persones realitzant un sol ingrés de 98€)    Aquest preu de grup inclou obsequi del llibre ‘Famílies i Mestres, entendre’ns per educar’ (Eumo – Anna Ramis).

INSCRIPCIONS A:
(tancades fins concretar data)

📞 Tens alguna pregunta? Et respondrem encantats al 658955403 (Susana)

✉️ info@edbuilding.org

Organitza:

– [ED]BUILDING càpsules educatives
– Escola Catalunya

Col·laboren:

– Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
– Consorci per a la Normalització Lingüística
– Alexandria Llibres
_ Eumo Editorial