13 Abril: Germans i Convivència. Entre l’estima i la rivalitat. Maria Helena Tolosa

Taller exclusiu per a famílies de l’Escola Margalló de Castelldefels.

PÚBLIC DESTINATARI: mares i pares amb fills/es de qualsevol edat

CONTINGUT I OBJECTIU DE L’ACTIVITAT:

Les relacions entre germans obren un gran ventall de possibilitats: el respecte, la gelosia, l’enveja, la rivalitat, la competència, l’amistat, l’afinitat absoluta o la disparitat més gran de gustos, temperaments i caràcters. I nosaltres, els pares i les mares, som al mig intentant dirigir una orquestra on tothom pugui trobar el seu lloc i que soni amb una mínima harmonia.
Quan la gelosia, l’enveja o la rivalitat s’han instal·lat entre els germans, les discussions, els conflictes i les baralles poden ser continus. Com podem trobar formes d’actuar davant d’això? Proposarem algunes idees pràctiques per gestionar les baralles fent un recorregut per les diferents dinàmiques: gelosia, rivalitat, competència i enveja.

– Concebint cada nen/a com un ésser únic, reconeixent i reforçant el que té de positiu.
– Aprenent a negociar i a arribar a acords.
– Modificant l’entorn amb estratègies per reduir els conflictes o eliminar obstacles.
– Anar treballant eines per als nostres fills i filles per tal que arribin a solucions per ells mateixos, sense la intervenció dels progenitors.

FORMADORA:

Maria Helena Tolosa Formada en Magisteri per la UB, Psicopadagogia per la UOC, Programació Neurolingüística al centre CTUG i en Teràpia Familiar Sistèmica al centre Kine. Psicopedagoga en actiu assessorant famílies i formant docents en àrees com la resolució de conflictes, gestió emocional i comunicació.

Anuncis