24 de març ‘Parlar en públic’ amb Aura Costa

Activitat exclusiva per alumnes d’oposicions a mestres Edbuilding

Casa de Cultura de Sant Cugat – Dissabte 24 de març de 9 a 13h

La comunicació és un procés clau a l’hora d’aconseguir els nostres objectius. El projecte més brillant, la idea més bona o el millor treball poden quedar en un no res si no sabem comunicar-los de forma atractiva i efectiva.
En aquesta formació aprendreu quines variables haureu de controlar, com haureu d’ajustar el vostre discurs, la vostra veu, la vostra actitud i, fins i tot, la vostra imatge, per fer la vostra presentació més interessant i exitosa. També aprendreu tècniques per controlar els nervis o el pànic escènic i, alhora, sabreu planificar l’exposició i executar-la amb èxit davant del tribunal.

Dinàmica de la sessió:
La sessió es dividirà en 3 blocs.
A la primera part, practicarem alguns exercicis de relaxació i control dels nervis pels dies previs a l’examen i també per poder fer durant la pròpia sessió de l’examen.
A la segona part, la professora oferirà petites explicacions teòriques, acompanyades de demostracions pràctiques, sobre els següents punts:
Imatge
Ús de recursos: power point, material accessori…
Entrada, col·locació davant del tribunal i inici de la presentació.
Comunicació no verbal: gesticulació, moviments, mirada, actitud en general.
Comunicació verbal:
Forma: ús de la veu (to, timbre, intensitat, ritme); errors comuns a evitar; recursos per fer una presentació més amena i eficaç
Contingut: proposta d’ordenació del contingut
A la tercera part de la classe, cada un dels alumnes disposarà de 10 minuts per fer l’exposició real d’una part de la seva ponència. La professora corregirà les qüestions més destacades de la presentació i aportarà suggeriments de millora. La resta d’alumnes també podran fer aportacions per aprendre a través de l’observació.

Formadora:

aura-costa
Aura Costa. Periodista amb més de 25 anys d’experiència com a presentadora i directora de programes de Ràdio i TV a les principals cadenes del país. Actualment professora-tutora del Grau de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i fundadora i directora d’Optimisme Vital, empresa dedicada a la formació en comunicació i mindfulness per al sector educatiu, empresarial i sanitari.
És llicenciada en Ciències de la Comunicació i Mindfulness Trainer certificada en les especialitzacions de Mindfulness educatiu, Comunicació Mindful i Mindfulness i compassió. Té estudis de psicologia i de lideratge i coaching d’equips.
Què cal preparar-se abans d’assistir a la formació:
Haver llegit i assimilat la documentació teòrica lliurada uns dies abans de la formació.
Preparar una presentació d’entre 5-10 minuts de durada. Es tracta de simular una part de la ponència real que es farà davant del tribunal. Es pot escollir la part en la què l’alumne hi tingui més dificultat o aquella que vulgui assajar o perfeccionar. Cal dur a classe tot el necessari per fer aquella exposició tal i com es farà el dia de l’examen.
Venir vestit, pentinat, etc de la mateixa manera que ho farà el mateix dia de l’examen per tal de poder reproduir el màxim de fidelment la situació en la què es trobarà.

Anuncis