Crea JA un web de l’AMPA

Cada cop és més important comunicar-se amb les famílies i ara, a més a més, de forma digital.  Tenir fàcil accés als comunicats, reculls de les reunions, menús escolars, extraescolars… Com a usuaris ho hem viscut i som conscients de la importància d’aquesta eina, i també de les dificultats per crear-la i gestionar-la.  Per això hem dissenyat aquest curs especialment per AMPAs, gairebé tan fàcil com fer un document de word, i sense tenir coneixements previs!

Per crear aquests llocs web usarem l’eina WordPress.

Es tracta d’un Sistema de Gestió de Continguts, que permet crear i gestionar les publicacions d’un lloc web mitjançant la senzilla interfície de la seva plataforma online. És lliure i al mateix temps gratuïta.

WordPress compta amb 11 anys d’història i s’ha convertit en el principal gestor de continguts a nivell mundial, amb una quota del 70% dels blogs i un 40% de les webs.

Aquesta càpsula ofereix nombroses eines i consells que et permetran crear, dissenyar i gestionar la web, d’una manera senzilla, atractiva i gratuïta.

Seràs capaç de crear un lloc web per publicar contingut informatiu, visualitzar i compartir documents, gestionar enviaments de butlletins, interactuar…, amb un aspecte atractiu, professional i 100% autogestionable.

Per què WordPress és el millor gestor de continguts per crear el teu web?

És gratuït. Es pot instal·lar des de la web de WordPress o des d’un servidor que presti allotjament de manera molt fàcil i gratuïta.
Molt fàcil de configurar. La majoria de proveïdors de hosting disposen de configuració automàtica.
Sense saber programar. No és necessari tenir coneixements de programació, i els resultats són molt atractius i professionals.
Online. Té l’opció de treballar en manera online, amb els avantatges que això suposa.
Intuïtiu. és molt similar a treballar amb un document de Word. Molt fàcil d’usar.
Edició en PC, mòbil o tablet. Es pot editar el blog fàcilment des de l’ordinador o des de la teva plataforma mòbil, ja es tracti dispositius Android o Apple.
Actualitzacions automàtiques. WordPress té actualitzacions i millores contínues que poden disponibles amb només prémer un botó automàticament.
Plantilles o temes predissenyats. Hi ha milers d’ells, del tipus, color, funcionalitat i temàtiques que es vulgui. Molts d’ells gratuïts i uns altres amb moltes funcionalitats i millores afegides per un preu reduït.
Plugins. Existeixen milers d’ells, alguns específics per crear newsletters, visualitzar documents i imatges, per gestionar llistes de correu…
Excel·lent suport. La comunitat de desenvolupadors de WordPress creix cada any, aportant millores i plugins dels quals els altres usuaris es poden beneficiar.
Multisuari. Existeix la possibilitat d’editar i gestionar el lloc web per diverses persones, accedint cadascuna d’elles amb un usuari i clau propis.
Mòbil. La majoria de temes de WordPress són “responsive” i s’adapten a cada plataforma en què es visiti el nostre blog (PC, mòbil, tablet), a més també existeixen plugins gratuïts que adapten els llocs als dispositius.
NO és necessari tenir coneixement tècnics previs, únicament disposar de coneixements nivell usuari en maneig de Windows i Internet.

PROFESSOR

Josep A. Muñoz, expert en Comunicació i Gestió de Continguts, creador de webs amb WordPress i formador de WordPress i Gestió de Xarxes Socials.

La durada de la càpsula és de 6 hores, i es pot adaptar a una o més sessions.

Anuncis